Máte chuť na niečo konkrétne?

Oškvarkové pagáčiky

Voňavé domáce pagáčiky, v ktorých hlavnú úlohu hrajú chrumkavé oškvarky...

Príprava
150min
Úprava
25min
Porcie
30

Ingrediencie

  • 600 g
    hladká múka
  • 2 ks
    vaječný žĺtok
  • 1 téglik
    kyslá smotana
  • 1 kocka
    droždie
  • 1 ČL
    kryštálový cukor
  • 150 ml
    mlieko
  • 400 g
    mleté oškvarky
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie
  •  
    vajíčko na potretie

Postup

  • 1

    Z droždia, vlažného mlieka a cukru si pripravíme kvások. Do múky pridáme soľ, korenie, kvások, kyslú smotanu a žĺtky. Všetko spolu dobre premiešame. a vymiesime cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť aspoň 1 hodinu. 

  • 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme mletými oškvarkami, preložíme na polovicu, zakryjeme utierkou a nechéme odpočívať cca 30 minút. Tento postup opakujeme kým neminieme všetky oškvarky. Potom povykrajujeme pagáčiky, nožom urobíme mriežku a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. 

  • 3

    Každý pagáčik ešte potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C 20 až 25 minút. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Oškvarky