Z droždia, vlažného mlieka a cukru si pripravíme kvások. Do múky pridáme soľ, korenie, kvások, kyslú smotanu a žĺtky. Všetko spolu dobre premiešame. a vymiesime cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť aspoň 1 hodinu.
Oškvarkové pagáčiky
Voňavé domáce pagáčiky, v ktorých hlavnú úlohu hrajú chrumkavé oškvarky...

POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasení, je automaticky
predvyplnený Váš azet mail.
Zatvoriť
Ingrediencie
-
600 ghladká múka
-
2 ksvaječný žĺtok
-
1 téglikkyslá smotana
-
1 kockadroždie
-
1 ČLkryštálový cukor
-
150 mlmlieko
-
400 gmleté oškvarky
-
podľa chutisoľ
-
podľa chutimleté čierne korenie
-
vajíčko na potretie
Postup
-
1
-
2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme mletými oškvarkami, preložíme na polovicu, zakryjeme utierkou a nechéme odpočívať cca 30 minút. Tento postup opakujeme kým neminieme všetky oškvarky. Potom povykrajujeme pagáčiky, nožom urobíme mriežku a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
3
Každý pagáčik ešte potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C 20 až 25 minút.
Bon Apétit