Máte chuť na niečo konkrétne?

Snehové pusinky

Malé kúsky neba...

Príprava
20min
Úprava
30min
Porcie
50

Ingrediencie

  • 5 ks
    vaječný bielok
  • 350 g
    práškový cukor
  •  
    maslo na vymastenie plechu

Postup

  • 1

    Vaječné bielky vyšľaháme nad vodným kúpeľom do tuha. Potom za stáleho šľahania po častiach pridávame cukor. 

  • 2

    Tuhú bielkovo-cukrovú zmes dáme do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou. Na plech vymastený maslom nastriekame pusinky a dáme piecť resp. sušiť do rúry vyhriatej na 120 °C na cca 15 minút. Potom teplotu stiahneme na 50 °C a necháme ešte 10 až 15 minút sušiť. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Drobné pečivo