Máte chuť na niečo konkrétne?

Černohorský rezeň

Neviete sa rozhodnúť, či na obed pripraviť zemiakové placky alebo bravčové rezne? Jednoduchá odpoveď. Pripravte si chutné bravčové rezne ukryté v zemiakovom cestíčku. 

Príprava
30min
Úprava
30min
Porcie
6

Ingrediencie

  • 1 kg
    bravčové karé
  • 500 g
    zemiaky
  • 2 ks
    vajce
  • 3 strúčiky
    cesnak
  • 1 ks
    cibuľa
  • 3 PL
    hladká múka
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie
  • podľa chuti
    mletý kmín
  • podľa chuti
    majoránka
  •  
    olej na vyprážanie
  •  
    hladká múka na obaľovanie
  •  
    strúhaný syr na posypanie

Postup

  • 1

    Mäso si nakrájame na plátky, ktoré zľahka naklepeme a následne osolíme a okoreníme. 

  • 2

    Cibuľu a cesnak ošúpeme, pokrájame na drobno a spolu s 1 vajíčkom rozmixujeme. Zemiaky nastrúhame na jemno, pridáme rozmixovanú cibuľu s cesnakom, vajíčko, múku a podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, mletý kmín a majoránku. Všetko spolu dobre premiešame. 

    Múku pridávame postupne - podľa potreby môžeme ubrať alebo pridať.

  • 3

    Rezne obalíme v hladkej múke a následne v zemiakovom cestíčku. Takto pripravené rezne vyprážame v rozhorúčenom oleji. Pred podávaním môžeme ešte posypať strúhaným syrom.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku