Máte chuť na niečo konkrétne?

Hubová kapustnica s klobáskou

Jednoduchá tradičná kapustnica, ktorú nikdy nevaríme dosť často.

Príprava
15min
Úprava
180min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 1 ks
    bravčová kosť
  • 200 g
    údená krkovička
  • 2 PL
    rastlinný olej
  • 100 g
    oravská slanina
  • 1 ks
    cibuľa
  • 1 PL
    sladká mletá paprika
  • 500 g
    kyslá kapusta
  • 1 hrsť
    sušené huby
  • 1 ks
    gazdovská klobása
  • 1 ks
    papriková klobása
  • 4 strúčiky
    cesnak
  •  
    soľ, celé čierne korenie, bobkový list

Postup

  • 1

    Bravčovú kosť a údenú krkovičku vložíme do hrnca spolu s bobkovými listami (2ks), guličkami korenia (5ks) a zakryté varíme zhruba dve hodinky. Počas varenia zbierame z povrchu vývaru vyvarenú bielkovinu. Vývar scedíme. Mäsko oberieme od kosti a spolu s krkovičkou pokrájame na kocky.

  • 2

    Medzitým si namočíme huby aspoň na hodinku.

  • 3

    Vo väčšom hrnci rozpálime olej, pridáme na kocky nakrájanú slaninku a cibuľku a spolu restujeme do zlatova. Zaprášime mletou paprikou a dobre premiešame. Pridáme prepláchnutú kyslú kapustu a zalejeme dostatočným množstvom vývaru, prípadne pridáme aj vodu.

  • 4

    Keď kapustnica vrie pridáme namočené huby, obe klobásky (v celku) a všetko spolu prikryté varíme na miernom ohni asi hodinku. Pár minút pre koncom varenia pridáme pretlačený cesnak, ochutnáme a prípadne dosolíme či okoreníme.

  • 5

    Podávame s kúskami mäska, kolieskami klobásky a chrumkavým chlebíkom.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku