Máte chuť na niečo konkrétne?

Omeleta so špenátom a hubami

Nadýchaná a voňavá omeleta s bielym grilovaným chlebíkom je to pravé na chladné ráno.

Príprava
5min
Úprava
20min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 2 PL
    olivový olej
  • 1 PL
    maslo
  • 1 ks
    menšia cibuľka
  • 1 hrsť
    čerstvé huby
  • 2 hrste
    mladý špenát
  • 4 ks
    vajce
  • 100 ml
    smotana na šľahanie
  • 100 g
    strúhaný eidam
  •  
    biely chlieb alebo bageta
  •  
    maslo, soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Na panvici rozpálime maslo s troškou oleja a pridáme na tenké prúžky nakrájanú cibuľku. K cibuľke prihodíme na plátky nasekané huby a restujeme kým nepustia šťavu.

  • 2

    Pridáme špenát a trošku soli. Keď špenát zmenší objem zlejeme šťavu a panvicu so zeleninou a hubami vrátime späť na plameň. Okoreníme a pridáme opäť trochu masla a oleja. Po krátkom restovaní stiahneme plameň na strednú intenzitu a do panvice rovnomerne rozlejeme vajíčka vyšľahané so smotanou.  

  • 3

    Keď sa omeleta začne odspodu zaťahovať (cca 5-6 minút) zasypeme ju na povrchu nastrúhaným syrom a ešte zľahka osolíme a okoreníme. Nakoniec ju v panvici vložíme do rúry pod rozpálený gril na cca 5 minút alebo kým nebude na povrchu krásne zlatavá.

  • 4

    Kým omeleta chladne opečieme pod grilom kúsky bieleho chlebíka či bagety.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku