Máte chuť na niečo konkrétne?

Hrianky s dusenými hubami a parmezánom

Chrumkavá topinka so syrom, korunovaná aromatickými hubami, dusenými na cesnaku, cibuľke a kvapke červeného vína.

Príprava
10min
Úprava
10min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 2 ks
    hrubý krajec bieleho chleba
  • 2 PL
    extra panenský olivový olej
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 1 ks
    menšia cibuľka
  • 2 hrste
    čerstvé huby
  • 1 dl
    červené víno
  • 1 hrsť
    petržlenová vňať
  • 50 ks
    strúhaný parmezán
  •  
    soľ, korenie

Postup

  • 1

    Na panvici rozpálime lyžicu olivového oleja. Položíme naň dva tučné plátky bieleho chleba a z oboch strán opečieme do chrumkava. Ešte horúce hrianky potrieme strúčikom cesnaku z oboch strán.

  • 2

    Do panvice pridáme druhú lyžicu oleja a nadrobno posekanú cibuľku. Na ňu prisypeme nasekané huby a prudko restujeme. Potom plameň stiahneme a obsah panvice jemne posolíme a okoreníme. Pridáme lisovaný cesnak (druhý strúčik) a opäť zintenzívnime plameň. Prilejeme vínko a necháme šťavu i alkohol odpariť. Odstavíme z plameňa a primiešame nasekanú petržlenovú vňať.

  • 3

    Hubovú zmes navrstvíme na hrianky a zasypeme parmezánom.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Huby