Máte chuť na niečo konkrétne?

Tradičná hŕstková polievka

Koreňová zelenina a zmes strukovín v klasickej polievke, tak ako ju pripravovali naše staré mamy.

Príprava
10min
Úprava
45min
Porcie
6

Ingrediencie

  • 1 hrsť
    sušený hrach
  • 1 hrsť
    sušené fazule
  • 1 hrsť
    šošovica
  • 1 hrsť
    krúpky
  • 1 ks
    menšia mrkva
  • 1 ks
    menší petržlen
  • 1 ks
    menší zeler
  • 1 ks
    väčšia cibuľa
  • 2 PL
    bravčová masť
  • 2 PL
    hladká múka
  •  
    soľ, mleté čierne korenie, majorán

Postup

  • 1

    Do 1,5 litra vody prisypeme hrach, fazuľu, šošovicu a krúpy. Necháme namočené cez noc. Zmes strukovín a krúp aj s vodou premiestnime do hrnca, pristrúhame len trošku z každej koreňovej zeleniny, zakryjeme a dáme variť.

  • 2

    Keď strukoviny zmäknú, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a ďalej varíme.

  • 3

    Na panvici si pripravíme zásmažku: roztopíme a rozpálime masť, pridáme nasekanú cibuľku a keď je pekne hnedá, zaprášime ju múkou a vymiešame zásmažku, ktorou zahustíme polievku.

  • 4

    Ochutíme soľou, korením, majoránom a podávame.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku