Máte chuť na niečo konkrétne?

Rýchla čokoládová pena

Rýchla, nadýchaná a plná chutí! Dokonalá čokoládová maškrta.

Príprava
10min
Úprava
10min
Porcie
3

Ingrediencie

  • 200 g
    čokoláda (70% kakaa)
  • 1 štipka
    soľ
  • 1 PL
    maslo
  • 300 ml
    smotana na šľahanie (ideálne 40%)
  • 1 KL
    vanilkový extrakt
  • 2 PL
    Cukor kryštál
  • 2 ks
    vajce
  • 1 PL
    amarreto

Postup

  • 1

    Nad vodným kúpeľom necháme roztopiť čokoládu a maslo so štipkou soli. Keď sa čokoláda rozpustí misku odložíme a necháme ju vychladnúť.

    Náš tip

    Štipka soli vždy vylepší čokoládu – zintenzívni jej kakaovú chuť.


  • 2

    Medzitým si v inej miske vymiešame smotanu, vanilkový extrakt a cukor. Nie úplne do tuha. Šľahačka by mala nabrať na objeme, ale stále musí mať tekutú konzistenciu. Potom do nej zašľaháme žĺtky.

  • 3

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

  • 4

    Nakoniec roztopenú čokoládu primiešame do žĺtkovo-šľahačkového krému, pridáme amaretto a opatrne zapracujeme sneh. Penu naservírujeme do misiek alebo pohárov a dáme vychladiť na cca 2 hodiny.

  • 5

    Pred podávaním povrch jemne zasnežíme kakaom alebo pridáme kávovú lyžičku šľahačky.  

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku