Máte chuť na niečo konkrétne?

Diabolsky dobrá čokoládová torta

Táto jednoduchá, ale extrémne návyková torta sa nie nadarmo nazýva diablovou maškrtou.

Príprava
30min
Úprava
30min
Porcie
8

Ingrediencie

Korpus:
  • 50 g
    kakao
  • 100 g
    tmavý mucsovado cukor (alebo trstinový cukor)
  • 250 ml
    horúca voda
  • 125 g
    maslo
  • 150 g
    práškový cukor
  • 2 KL
    vanilkový extrakt
  • 2 ks
    vajce (L)
  • 250 g
    hladká múka
  • 1/2 KL
    kypriaci prášok
  • 1/2 KL
    jedlá sóda
Čokoládový krém:
  • 150 ml
    voda
  • 30 g
    tmavý mucsovado cukor (alebo trstinový cukor)
  • 180 g
    maslo
  • 300 g
    horká čokoláda

Postup

  • 1

    Z kakaa, tmavého cukru a horúcej vody vymiešame tmavý sirup a odstavíme bokom.

  • 2

    V miske spolu vymiešame zmäknuté maslo a cukor do krému. Pridáme vanilkový extrakt a postupne striedavo prisypávame spolu premiešané suché suroviny (múka, jedlá sóda a kypriaci prášok) a prilievame celé vajíčka. Nakoniec pomaly prilejeme kakaový sirup.

  • 3

    Tekuté cesto rozdelíme medzi dve tortové formy (20 cm), ktorých dno sme vystlali papierom na pečenie a boky vymastili maslom. Korpusy pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút alebo kým špajľa zapichnutá do cesta, nevyjde čistá. Potom ich necháme krátko vychladnúť, uvoľníme ich z foriem a necháme ešte kompletne vychladnúť.

  • 4

    Medzitým si pripravíme krém na plnku a povrch torty.  V rajnici spolu na miernom ohni zahrejeme vodu, cukor a maslo, kým sa nespoja (neroztopia). Keď sa zmes začne variť vypneme plameň a primiešame nasekanú čokoládu. Spolu dobre vymiešame a necháme kompletne vychladnúť.

  • 5

    Prvý korpus obrátime vrchnou stranou nadol a rozotrieme naň asi tretinu krému v tenkej vrstve. Korpus s plnkou priložíme druhým korpusom (vrchná strana nahor) a tortu potrieme krémom z vrchu i po stranách. Navrchu vytvoríme pomocou špachtle krásne čokoládové vlnky.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku