Máte chuť na niečo konkrétne?

Vajcia pečené v paradajkovej omáčke (Shakshuka)

Pôvodom arabské jedlo, ktoré sa udomácnilo aj v stredomorskej kuchyni je vynikajúcou alternatívou pre teplú ale rýchlu večeru či raňajky.  

Príprava
10min
Úprava
30min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 3 PL
    olivový olej
  • 1 ks
    stredná cibuľa
  • 1 ks
    červená paprika
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 2 PL
    paradajkový pretlak
  • 2 konzervy
    nasekané paradajky
  • 1 KL
    drvená rasca
  • 1 KL
    mletá paprika
  • 1/2 KL
    kajenská paprika
  • 1 PL
    cukor
  • 6 ks
    vajce
  •  
    soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, parmezán

Postup

  • 1

    Vo veľkej panvici rozpálime olivový olej a pridáme nasekanú cibuľku. Keď cibuľa zmäkne pridáme nadrobno nakrájanú papriku a necháme ju smažiť na miernom ohni cca 5 minút. Potom pridáme prelisovaný cesnak a minútku orestujeme.    

  • 2

    Ďalej do panvice zamiešame paradajkový pretlak, nasekané paradajky, koreniny, soľ a cukor. Necháme povariť a zredukovať asi 10 až 15 minút.

  • 3

    Vareškou vytvoríme jamky v hustej omáčke a do každej rozklepneme vajíčko. Priložíme pokrievku a varíme ďalších 15 minút.

  • 4

    Servírujeme k pečivu posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku