Máte chuť na niečo konkrétne?

Talianska vajíčková polievka (Pavese)

Pokiaľ máte v zásobe kurací alebo hovädzí vývar, máte prakticky hotovo. Rýchla, sýta polievka ktorá vás zahreje.

Príprava
5min
Úprava
5min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 600 ml
    kurací alebo hovädzí vývar
  • 4 ks
    vajce
  • 4 plátky
    biely chlieb
  • 2 PL
    maslo
  •  
    strúhaný parmezán
  •  
    petržlenová vňať
  •  
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Vývar dáme ohrievať v hrnci. Keď sa začne variť, stiahneme teplotu a necháme jemne prebublávať. Musí byť horúci, keď naň príde rad.

  • 2

    Maslo rozpustíme na panvici a pri malom plameni na ňom z oboch strán opečieme plátky chleba do chrumkava.

  • 3

    Opečený chlieb uložíme do misiek na polievku (po 2 kúsky na porciu) a na každý z nich opatrne rozklepneme vajíčko. Obsah misky zasypeme strúhaným parmezánom, jemne osolíme a okoreníme.

  • 4

    Potom do každej z misiek opatrne nalejeme vývar – najskôr pod chlebík a potom trochu aj cez čerstvé vajíčka. Zasypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Polievky, Vývar