Máte chuť na niečo konkrétne?

Jablkový šalát s kuracím mäskom

Jesenný šalát, ktorý nápadito spája kuracie mäsko s jablkami, sušeným ovocím a orieškami.

Príprava
10min
Úprava
15min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 2 ks
    kuracie prsia
  • 2 ks
    jablko
  • 1 ks
    červená cibuľa
  • 1 strúčik
    cesnak
  • 250 ml
    biely jogurt
  • 2 PL
    majonéza
  • 1 hrsť
    kešu oriešky
  • 1 hrsť
    sušené brusnice
  •  
    biely vínny ocot, olivový olej, worchesterová omáčka
  •  
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C.

  • 2

    Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Mäsko preložíme do zapekacej misky a pečieme v rúre ešte asi 12 minút. Takto pripravené prsia necháme vychladnúť a pokrájame ich na malé kúsky.

  • 3

    Kuracie kúsky vložíme do misky, pridáme na kocky pokrájané jablká, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, kešu oriešky a brusnice. Zmes premiešame s jogurtom, majonézou a ochutíme troškou octu a worchesteru. Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a korením.

  • 4

    Podávame s hriankami z celozrnného chlebíku.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Šalát