Máte chuť na niečo konkrétne?

Kura na jablkách a pomarančoch

Jesenne ladené pečené kura na bielom vínku, rozmaríne a ovocí.

Príprava
10min
Úprava
75min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 1 ks
    stredne veľké kura
  • 2 PL
    olivový olej
  • 2 ks
    jablko
  • 2 ks
    pomaranč
  • 1 ks
    veľka cibuľa
  • 1 vetvička
    rozmarín
  • 2 ks
    biele víno
  •  
    soľ

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C.

  • 2

    Kura umyjeme a osušíme. Cibuľu šúpeme a nakrájame na kolieska o hrúbke zhruba 0,5 cm. Rozložíme ich na dno pekáča, kura položíme na ne a ostrým nožom narežeme stehná niekoľkými plytkými rezmi.

  • 3

    V mažiari spolu rozdrvíme lístky rozmarínu, nastrúhanú kôru z jedného pomaranča a soľ (1 KL). Zalejeme olejom a vzniknutú pastu rozorieme po celom kurati aj jeho vnútri.

    Náš tip

    Ak nemáme mažiar môžeme všetko nasekať ostrým nožom na doske na krájanie.

  • 4

    Jablká i pomaranče rozrežeme na štvrtiny. Polovicou ovocia naplníme kura a zvyšok rozsypeme na okraje pekáča. Posolíme a vložíme do rúry.

  • 5

    Po 15 minútach zalejeme bielym vínom a trochou vody. Kura pravidelne podlievame (každých 15 minút) a pečieme ešte zhruba 60 minút.

  • 6

    Podávame so zemiakovou kašou alebo dusenou ryžou.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Pečené kura