Máte chuť na niečo konkrétne?

Jednoduché citrónové mafiny

Jednoduché mafinky nenáročné na suroviny a rýchle na prípravu. V hlavnej úlohe osviežujúce citróny.

Príprava
20min
Úprava
20min
Porcie
12

Ingrediencie

Cesto:
  • 120 g
    maslo
  • 1 PL
    citrónová kôra
  • 100 g
    krupicový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 1 ks
    vajce
  • 2 ks
    vaječný žĺtok
  • 120 g
    polohrubá múka
  • 1 ČL
    prášok do pečiva
  • 50 ml
    mlieko
Poleva:
  • 2 PL
    citrónová šťava
  • 100 g
    práškový cukor
  •  
    kandizovaná citrónová kôra

Postup

  • 1

    Rúru vyhrejeme na 190 °C a plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami.

  • 2

    Cesto: V miske zmiešame zmäknuté maslo s citrónovou kôrou. Potom pridáme krupicový a vanilkový cukor a dobre premiešame. Ďalej primiešame vajíčka. Múku zmiešame s práškom do pečiva a polovicu preosejeme do maslovej zmesi. Premiešame a pridáme mlieko. Nakoniec pridáme aj zvyšnú múku a všetko spolu dobre premiešame.

  • 3

    Pripravené cesto si dáme do vrecúška a plníme ním košíčky do 3/4. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 až 20 minút.

  • 4

    Poleva: Citrónovú šťavu zmiešame s práškovým cukrom a túto polevu nanesieme na mafiny. Nakoniec posypeme kandizovanou citrónovou kôrou a necháme odležať.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku