Máte chuť na niečo konkrétne?

Pikantný kurací špíz s jablkami

Kuracie kúsky marinované v medovej omáčke s čili prestriedané šťavnatými jablkami.

Príprava
35min
Úprava
15min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 2 ks
    kuracie prsia
  • 2 ks
    jablko
  • 2 PL
    hladká múka
  • 1 ks
    citrón
Marináda:
  • 2 PL
    sójová omáčka
  • 1 PL
    med
  • 1 PL
    olej
  • 1 ks
    čili paprička

Postup

  • 1

    Jablká ošúpeme, nakrájame na väčšie kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Kuracie prsia narežeme na väčšie kúsky (2x2cm) a obalíme ich v múke.

  • 2

    Pomúčené mäsko zalejeme marinádou z medu, oleja, sójovej omáčky a nasekanej čili papričky. Necháme v chlade marinovať aspoň 30 minút.

  • 3

    Potom na drevené špajle alebo kovové ihlice striedavo napichujeme kúsky mäska a jabĺčka.   

  • 4

    Rozpálime grilovaciu panvicu a na kvapke oleja na strednom plameni ugrilujeme z každej strany zhruba 6 minút.

  • 5

    Podávame s cesnakovým dresingom a horúcou hriankou.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku