Máte chuť na niečo konkrétne?

Zdravé kelové čipsy

Zdravá alternatíva čipsov s prekvapivo chrumkavým a delikátnym kelom.

Príprava
5min
Úprava
10min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 6 lístky
    kučeravý kel
  • 2 PL
    olivový olej
  • 1/2 KL
    himalájska soľ

Postup

  • 1

    Listy kelu zbavíme stonky a nakrájame na menšie časti (zhruba o veľkosti zemiakového čipsu).

  • 2

    Takto nakrájané listy vložíme do väčšej misky, pridáme olej a soľ. Listy premiešame rukami, akoby sme pripravovali šalát, aby sa olej a soľ dostali rovnomerne na každý list.

  • 3

    Ochutený kel potom rozložíme na plech, ktorý sme vystali papierom na pečenie. Ja dôležité rozložiť ich rovnomerne, aby sa neprekrývali a správne sa opiekli.

  • 4

    Listy vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C na 8 až 10 minút.

  • 5

    Von vytiahneme krásne chrumkavé zdravé čipsy.

  • 6

    Hotové čipsy môžeme ešte vylepšiť strúhaným parmezánom.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku