Máte chuť na niečo konkrétne?

Nátierka z pečenej cvikly

Táto nátierka síce vyžaduje dlhšiu prípravu, ale vynahradí vám to nádhernou farbou a neodolateľnou chuťou.

Príprava
10min
Úprava
30min
Porcie
10

Ingrediencie

  • 300 g
    cvikla
  • 2 PL
    olivový olej
  • 2 KL
    rasca cela
  • 1 konzerva
    cícer
  • 2 KL
    mletý koriander
  • 1 ks
    citrón
  • 1 PL
    plnotučná horčica
  • 2 strúčiky
    cesnak
  •  
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C.

  • 2

    Cviklu ošúpeme, opláchneme studenou vodou a každú buľvu prekrojíme na štvrtiny.

  • 3

    Kúsky cvikle rozložíme na plech, pokvapkáme olejom (cca 1 PL) a zasypeme rascou.

  • 4

    Pečieme zhruba 30 minút, vytiahneme z rúry a necháme úplne vychladnúť.

  • 5

    Cícer si premyjeme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme ho do kuchynského robota.

  • 6

    Pridáme koriander, šťavu a kôru z jedného citróna, horčicu, cesnak, soľ a korenie. Všetko spolu rozmixujeme.

  • 7

    Nakoniec pridáme aj upečenú cviklu a druhú lyžicu olivového oleja. Opäť rozmixujeme.

  • 8

    Nátierka môže byť pomerne hustá. Môžeme ju bez obáv zriediť jednou či dvoma lyžicami vody.

  • 9

    Nakoniec ochutnáme a prípadne ešte dosolíme.

  • 10

    Natierame na horúce hrianky.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Nátierky