Máte chuť na niečo konkrétne?

Raňajkové pečivo plnené pudingom

Ešte horúce chrumkavé cesto plnené poctivým vanilkovým pudingom vám spríjemní ranné vstávanie.

Príprava
15min
Úprava
12min
Porcie
6

Ingrediencie

  • 275 g
    lístkové cesto (1 balenie)
  • 1 PL
    rozpustené maslo
  • 1 PL
    javorový sirup
Puding:
  • 250 ml
    smotana na varenie
  • 2 PL
    kryštálový cukor
  • 1 KL
    vanilkový extrakt
  • 1 PL
    kukuričný škrob
  • 1 ks
    žĺtok
  • 1 PL
    maslo

Postup

  • 1

    Smotanu nalejeme do rajnice s hrubým dnom, pridáme cukor a vanilkový extrakt. Začneme ohrievať nad miernym plameňom.

  • 2

    Do misky si oddelíme žĺtok, pridáme škrob a vymiešame tuhú pastu. K žĺtkovej zmesi prilejeme trochu teplej smotany z rajnice a dobre vymiešame metličkou.

  • 3

    Žĺtkovú zmes potom prilejeme do rajnice  a za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme zhruba 3 minúty, kým puding nezhustne.

  • 4

    Odstavíme z plameňa a primiešame kúsok masla. Miešame kým sa maslo úplne nerozpustí.

  • 5

    Rúru rozohrejeme na 180 °C.

  • 6

    Plát lístkového cesta rozprestrieme na pracovnú dosku a rozrežeme ho na 6 obdĺžnikov.

  • 7

    Do stredu každého obdĺžnika vložíme lyžicu pudingu a nožom ho rovnomerne rozotrieme po ceste.

  • 8

    Potom kratšie kraje každého obdĺžnika preložíme asi pol centimetra dovnútra a to isté zopakujeme aj s dlhšími krajmi. Vytvoríme akoby rámik po okrajoch cesta.

  • 9

    Takto naplnené obdĺžniky opatrne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry.

  • 10

    Pečieme zhruba 12 minút, kým nebudú krásne zlatohnedé.

  • 11

    Ešte horúce pečivo potrieme zmesou rozpusteného masla a javorového sirupu.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku