Máte chuť na niečo konkrétne?

Hermelín pečený v rúre

Je príjemné vedieť, že obaľovaný syr pečený v rúre môže byť rovnako chrumkavý ako ten vysmažený. Stačí ak strúhanku obohatíte o jednu zaujímavú surovinu.

Príprava
15min
Úprava
20min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 2 ks
    hermelín
  • 100 g
    hladká múka
  • 2 ks
    vajce
  • 100 g
    strúhanka
  • 50 g
    mandle
  •  
    soľ, mleté čierne korenie, oregano

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 200 °C.

  • 2

    Mandle nasekáme na drobné kúsky a na suchej panvici ich opečieme do zlatova. Odložíme bokom.  

  • 3

    Pripravíme si tri misky na trojobal.

  • 4

    Prvá miska – hladká múka.

  • 5

    Druhá miska – rozšľahané vajcia a štipka soli.

  • 6

    Tretia miska – strúhanka, opražené mandle, čerstvo zomleté čierne korenie a cca 1 KL oregana.

  • 7

    Syr potom dobre obalíme v múke,  v osolenom vajíčku a strúhankovej zmesi.

    Náš tip

    Pre chrumkavejšiu a hrubšiu krustu môžeme obaľovanie vo vajíčku a strúhanke zopakovať.  

  • 8

    Obalené hermelíny uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme do zlatohneda cca 20 minút.

  • 9

    Podávame ešte horúce s varenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Rezne