Máte chuť na niečo konkrétne?

Obaľovaný karfiol pečený v rúre

Obaľovaný karfiol nemusíte variť a následne vysmážať. Prosto ho obaľte a vložte do vyhriatej rúry. Výsledkom budú jemne pálivé chrumkavé ružičky, ktorým nik neodolá.  

Príprava
15min
Úprava
30min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 1 ks
    karfiol
  • 150 g
    hladká múka
  • 2 ks
    vajce
  • 250 ml
    kyslá smotana
  • 200 g
    strúhanka
  • 2 PL
    rastlinný olej
  •  
    soľ, mleté čierne korenie, čili

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C.

  • 2

    Karfiol zbavíme listov a ostrým nožom rozdelíme na menšie ružičky. Ružičky opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvápať.   

  • 3

    Pripravíme si tri misky na trojobal.

  • 4

    Prvá miska – hladká múka.

  • 5

    Druhá miska – rozšľahané vajcia, kyslá smotana a štipka soli.

  • 6

    Tretia miska – strúhanka, čerstvo zomleté čierne korenie a ¼ KL čili.

  • 7

    Karfiol potom dobre obalíme v múke, vajíčkovej zmesi a strúhanke.

    Náš tip

    Pre chrumkavejšiu a hrubšiu krustu môžeme obaľovanie vo vajíčku a strúhanke zopakovať.  

  • 8

    Obalené ružičky karfiolu uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, zľahka pokvapkáme olejom a pečieme do zlatohneda cca 30 minút.

  • 9

    Podávame ešte horúce s jemným kečupom či tatárskou omáčkou.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Karfiol