Máte chuť na niečo konkrétne?

Kuracie rezne v horčicovo – jogurtovej kruste

Delikátne rezne, ktoré nemusíte vyprážať - stačí ich upiecť v rúre.

Príprava
45min
Úprava
30min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 2 ks
    kuracie prsia
  • 100 g
    hladká múka
  • 2 ks
    vajce
  • 2 PL
    grécky jogurt
  • 1 PL
    dijonská horčica
  • 200 g
    strúhanka
  • 2 PL
    olej
  •  
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C.

  • 2

    Prsia opatrne narežeme na dva až tri tenké rezníky a päsťou ich jemne naklepeme, aby boli čo najtenšie.    

  • 3

    Pripravíme si tri misky na trojobal.

  • 4

    Prvá miska – hladká múka.

  • 5

    Druhá miska – rozšľahané vajcia, jogurt, horčica, štipka soli a čierne korenie.

  • 6

    Tretia miska – strúhanka.

  • 7

    Rezne potom obalíme v múke,  vajíčkovej zmesi a strúhanke.

    Náš tip

    Pre chrumkavejšiu a hrubšiu krustu môžeme obaľovanie vo vajíčku a strúhanke zopakovať.  

  • 8

    Obalené mäsko uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, zľahka pokvapkáme olejom a pečieme do zlatohneda cca 30 minút. V polovici pečenia rezne obrátime.

  • 9

    Rezne podávame s vareným zemiakmi či čerstvým šalátom.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Kuracie prsia, Rezne