Máte chuť na niečo konkrétne?

Segedínsky guláš

Tradičné maďarské jedlo, ktoré v sebe skrýva chutné spojenie bravčového mäska, kyslej kapusty a smotany.

Príprava
30min
Úprava
70min
Porcie
6

Ingrediencie

  • 750 g
    bravčové plece
  • 1 kg
    kyslá kapusta
  • 2 ks
    cibuľa
  • 400 ml
    smotana na šľahanie
  • 1 ks
    bobkový list
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mletá červená paprika
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie
  • podľa chuti
    mletá rasca
  •  
    múka
  •  
    bravčová masť alebo olej

Postup

  • 1

    Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno. 

  • 2

    Na panvicu dáme trošku bravčovej masti alebo oleja a opražíme na ňom cibuľu. Potom pridáme mäso nakrájané na kocky a podľa chuti osolíme a okoreníme. Mäso najskôr z každej strany osmažíme a potom podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. 

    Náš tip

    Ak obľubujete pikantné jedlá, tak pridajte aj čili papričku.

  • 3

    Pridáme kapustu a bobkový list, podľa potreby ešte podlejeme vodu a dusíme do mäkka. 

  • 4

    Na koniec pridáme smotanu (prípadne zahustíme múkou). Podľa chuti môžeme ešte osoliť a okoreniť. 

  • 5

    Podávame s knedľou. 

    Náš tip

    Ak chcete toto jedlo dotiahnuť k dokonalosti, tak si aj knedľu pripravte domácu. Ako na to sa dozviete v recepte na domácu varenú knedľu.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Guláš