Máte chuť na niečo konkrétne?

Hrnčeková perníková bábovka

Voňavá bábovka, ktorou zažiarite hlavne počas jesenných a zimných mesiacov. 

Príprava
15min
Úprava
40min
Porcie
8

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky
    hladká múka
  • 1 hrnček
    krupicový cukor
  • 1/2 hrnčeka
    roztopené maslo
  • 1.5 PL
    kakao
  • 1 balíček
    kypriaci prášok do perníka
  • 1 hrnček
    mlieko
  • 2 ks
    vajce
  • 1 PL
    lekvár
  • 3 PL
    vlašské orechy
  • 2 PL
    sušené brusnice
  •  
    maslo na vymastenie a múka alebo strúhanka na vysypanie formy

Postup

  • 1

    Vlašské orechy dáme na panvicu a krátko na sucho opečieme. Potom ich posekáme na drobno. Brusnice tiež posekáme na malé kúsky.

  • 2

    Rúru vyhrejeme na 180 °C  a formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou.

  • 3

    Pripravíme si väčšiu misu, do ktorej dáme všetky suroviny a dobre premiešame. 

  • 4

    Hotové cesto nalejeme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre cca 40 minút.

  • 5

    Upečenú bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Potom pocukrujeme a môžeme podávať. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku