Máte chuť na niečo konkrétne?

Domáci vanilkový termix

Svieže pohladenie v podobe tvarohového dezertu, ktorého základ tvorí poctivý domáci puding.

Príprava
15min
Úprava
5min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 250 ml
    plnotučné mlieko
  • 250 ml
    smotana na varenie
  • 3 PL
    kryštálový cukor
  • 1 ks
    vanilkový struk
  • 3 ks
    žĺtok
  • 3 KL
    kukuričný škrob
  • 50 g
    maslo
  • 250 g
    tvaroh jemný

Postup

  • 1

    Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme ostrým nožom a z každej polovice stiahneme zrniečka hrotom noža.

  • 2

    Mlieko a smotanu nalejeme do rajnice s hrubým dnom a pridáme cukor. 

  • 3

    Zrniečka i struk vložíme do rajnice k mlieku a dáme ohrievať na mierny oheň.

  • 4

    Do misky si oddelíme žĺtky, pridáme škrob a vymiešame tuhú pastu. K žĺtkovej zmesi prilejeme asi 1,5 dcl teplého mlieka z rajnice a dobre vymiešame metličkou.

  • 5

    Z rajnice vytiahneme vanilkový struk a následne prilejeme žĺtkovú zmes. Za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme zhruba 3 minúty, kým puding nezhustne.

  • 6

    Odstavíme z plameňa a primiešame na kocky nakrájaný kúsok masla. Miešame kým sa maslo úplne nerozpustí.

  • 7

    Už nie do horúceho, ale ešte stále teplého pudingu zašľaháme tvaroh.

  • 8

    Hotový termix nalejeme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou (aby sa dotýkala priamo povrchu – nevytvorí sa kožka) a dáme vychladiť do chladničky na aspoň 2 hodiny.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku