Máte chuť na niečo konkrétne?

Domáci jahodový termix

Domáci jahodový termix musí obsahovať jahodové pyré či džem a tvaroh.

Príprava
5min
Úprava
0min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 4 PL
    jahodový džem
  • 250 ml
    kysla smotana 16ˇ%
  • 250 g
    tvaroh jemný

Postup

  • 1

    Ak majú jahody sezónu je vždy dobrý nápad pripraviť si domáci jahodový džem.

  • 2

    Jahodový džem vymiešame vo väčšej miske s kyslou smotanou.

  • 3

    Potom zašľaháme ručným šľahačom tvaroh a termix rozdelíme do misiek.

  • 4

    Necháme stuhnúť v chladničke cca 60 minút.

  • 5

    Jahodový základ možno pripraviť aj z čerstvých jahôd: asi 200 g jahôd nakrájame, v miske zasypeme 3 lyžicami práškového cukru a necháme marinovať zhruba 15 minút. Jahody pustia šťavu, ktorú zlejeme (vypijeme) a kúsky jahôd popučíme vidličkou. Ak je zmes ešte stále príliš riedka, opäť zlejeme šťavu a sladké jahodové pyré vymiešame s kyslou smotanou a tvarohom.    

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku