Máte chuť na niečo konkrétne?

Ružičkový kel pečený so slaninkou

Úžasné prepojenie malých kapustičiek, chrumkavej slaninky a hrste vašich obľúbených orieškov.  

Príprava
5min
Úprava
12min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 500 g
    ružičkový kel
  • 200 g
    oravská slanina
  • 1 PL
    olej
  • 2 hrste
    vlašské orechy
  • 2 KL
    citrónová kôra
  • 1 PL
    citrónová šťava
  •  
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Do veľkého hrnca dáme variť vodu.

  • 2

    Z hlavičiek kelu odrežeme spodné časti, odlúpime vrchné lístky a opláchneme ich pod vodou, aby sme ich zbavili prípadných nečistôt.

  • 3

    Hlavičky potom prepolíme nožom a nasypeme do vriacej vody. Povaríme asi 3 minútky a okamžite scedíme a prepláchneme susedenou vodou, aby sme zastavili varenie.

  • 4

    Slaninku nakrájame na malé kocky, položíme na panvicu s olejom a opekáme za občasného miešania.

  • 5

    Keď sa slanina začne farbiť do hneda pridáme prepolené hlavičky kelu a spolu opekáme a miešame zhruba 5 minút. Jemne posolíme a okoreníme.

  • 6

    Asi minútu pred koncom pridáme nasekané oriešky.

  • 7

    Potom panvicu odstavíme z plameňa a primiešame citrónovú kôru a šťavu.

  • 8

    Podávame ako teplý šalát alebo prílohu k pečenému mäsku.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Šalát