Máte chuť na niečo konkrétne?

Obaľovaný ružičkový kel

Lahodné mini kapustičky v chrumkavej parmezánovej kôrke ako skvelý a zdravý snack k telke.

Príprava
15min
Úprava
25min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 500 g
    ružičkový kel
  • 200 g
    hladká múka
  • 3 ks
    vajce
  • 200 g
    strúhanka
  • 100 g
    parmezán
  • 2 PL
    rastlinný olej
  •  
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 200 °C.

  • 2

    Z hlavičiek kelu odrežeme spodné časti, odlúpime vrchné lístky a opláchneme ich pod vodou, aby sme ich zbavili prípadných nečistôt. Následne ich osušíme medzi papierovými utierkami.

  • 3

    Pripravíme si tri misky na trojobal.

  • 4

    Prvá miska – hladká múka.

  • 5

    Druhá miska – rozšľahané vajcia, štipka soli a mleté čierne korenie.

  • 6

    Tretia miska – strúhanka a parmezán.

  • 7

    Hlavičky kelu potom po jednej dobre obalíme v múke,  v osolenom vajíčku a strúhankovej zmesi.

  • 8

    Obalené kelové hlavičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme do zlatohneda cca 25 minút.

  • 9

    Podávame s kuskami opečenej slaninky a domácim cesnakovým dresingom.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku