Máte chuť na niečo konkrétne?

Špagety so slaninkou a ružičkovým kelom

Vynikajúce a nádherne farebné špagety, ktoré potešia oko a pohladia žalúdok.

Príprava
15min
Úprava
20min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 500 g
    špagety
  • 300 g
    ružičkový kel
  • 100 g
    oravská slanina
  • 3 strúčiky
    cesnak
  • 3 PL
    olivový olej
  • 100 g
    strúhaný parmezán
  •  
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Do veľkého hrnca dáme variť vodu na špagety a pridáme soľ.

  • 2

    Z hlavičiek kelu odrežeme spodné časti, odlúpime vrchné lístky a opláchneme ich pod vodou, aby sme ich zbavili prípadných nečistôt. Hlavičky prepolíme ostrým nožom a každú nasekáme na malé mesiačiky.

  • 3

    Slaninku pokrájame na kocky a upražíme ju na rozpálenej panvici do chrumkava. Kúsky opraženej slaninky vytiahneme na kuchynskú utierku.

  • 4

    Dáme variť špagety.

  • 5

    Do tuku na panvici prisypeme nasekaný ružičkový kel, osolíme, okoreníme a pražíme kým nedostanú zlatistú farbu.

    Náš tip

    Ak sa nám zdá, že panvica je príliš suchá pridáme trochu olivového oleja.

  • 6

    Z vody, v ktorej varíme špagety odoberieme zhruba 2 dcl na omáčku. Uvarené špagety scedíme a necháme odpočívať v sitku.

  • 7

    Opražený kel presypeme do misky a na tej istej panvici rozpálime olivový olej, pridáme nasekaný cesnak.

  • 8

    V momente keď cesnak začne aromatizovať pridáme špagety, vodu zo špagiet a parmezán. Všetko spolu premiešame.

  • 9

    Nakoniec primiešame opražený kel a slaninku.

  • 10

    Servírujeme s pohárom bieleho vínka.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku