Máte chuť na niečo konkrétne?

Pórová polievka s ružičkovým kelom

Jesenná polievka zo sezónnej zeleniny, ktorá zasýti a zahreje.

Príprava
10min
Úprava
30min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 1 ks
    pór
  • 200 g
    ružičkový kel
  • 3 ks
    stredný zemiak
  • 1 ks
    cibuľa
  • 1 PL
    olivový olej
  • 1 PL
    maslo
  • 200 ml
    smotana na šľahanie
  • 1 liter
    zeleninový vývar
  •  
    soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok

Postup

  • 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky.

  • 2

    Z póru odrežeme spodnú časť s korienkami a listy. Strednú časť dobre umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.

  • 3

    Z hlavičiek kelu odrežeme spodné časti, odlúpime vrchné lístky a opláchneme ich pod vodou, aby sme ich zbavili prípadných nečistôt. Väčšie hlavičky môžeme prerezať na polovice.

  • 4

    Vo väčšom hrnci rozpálime maslo a olej. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a orestujeme do sklovita.

  • 5

    Potom pridáme pór, ružičkový kel a zemiaky. Osolíme okoreníme a asi 2 minútky opražíme. Zalejeme vývarom a privedieme k varu. Nezakryté spolu varíme asi 20 minút.

  • 6

    Nakoniec prilejeme smotanu a necháme opäť zovrieť na asi 2 minútky. Odstavíme, nastrúhame štipku muškátového orieška a ochutnáme. Prípadne dosolíme.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Zeleninová polievka