Máte chuť na niečo konkrétne?

Hrnčekové perníkové cupcakes s maslovým krémom

Voňavé mafinky obohatené o ten najlahodnejší krém... a ako "čerešnička na torte" jedlá ozdoba v podobe neodolateľných medovníkov. 

Príprava
20min
Úprava
30min
Porcie
12

Ingrediencie

Mafiny:
  • 1.5 hrnčeka
    polohrubá múka
  • 3/4 hrnčeka
    krupicový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 1 balíček
    kypriaci prášok do perníka
  • 1 PL
    kakao
  • 50 g
    nasekané vlašské orechy
  • 1 hrnček
    mlieko
  • 1/2 hrnčeka
    roztopené maslo
  • 1 ks
    vajce
  • 1 PL
    med
  • 1 PL
    čerstvá pomarančová kôra
Krém:
  • 440 g
    práškový cukor
  • 250 g
    zmäknuté maslo
  • 3 PL
    mlieko
  • 1/2 ČL
    vanilkový extrakt
Na ozdobu:
mletá škorica, medovníky

Postup

  • 1

    Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami.

  • 2

    Mafiny: Všetky suroviny na mafiny dáme do misy a vymiešame hladké cesto. 

  • 3

    Pripraveným cestom plníme papierové košíčky do 3/4. Pečieme vo vyhriatej rúre cce 25 až 30 minút. 

  • 4

    Krém: Zmäknuté maslo dáme do misky a elektrickým šľahačom šľaháme cca 10 minút. Následne do masla po častiach zašľaháme preosiaty práškový cukor. Nakoniec pridáme mlieko a vanilkový extrakt. Všetko spolu ešte krátko prešľaháme. 

  • 5

    Pripravený krém si dáme do cukrárenského vrecka a nanesieme na mafiny. Nakoniec poprášime mletou škoricou a ozdobíme medovníkmi. 

    Náš tip

    Doveďte svoj dezert k úplnej dokonalosti a pripravte si na ich ozdobenie domáce medovníky. Inšpirujte sa receptom na medovníky starej mamy.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku