Máte chuť na niečo konkrétne?

Pomarančová čokoláda

Jedným z najlepších spojení čokolády a ovocia je jednoznačne pomarančová čokoláda. Aromatické, svieže a delikátne splynutie.

Príprava
15min
Úprava
0min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 200 g
    tmavá čokoláda
  • 1 PL
    pomarančová kôra
  • 1 PL
    pomarančová šťava
  • 1 štipka
    soľ

Postup

  • 1

    Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a roztopíme nad vodným kúpeľom. 

  • 2

    V malej miske spolu vymiešame pomarančovú šťavu a kôru.

  • 3

    Keď čokoláda trochu vychladne primiešame do nej pomarančovú zmes a štipku soli.

  • 4

    Pomarančovú čokoládu nalejeme do alumíniovej formy, ktorej dno sme jemne potreli rastlinným olejom a uložíme do chladničky, aby opäť stuhla (na cca 60 minút).

  • 5

    Nakoniec čokoládu vyklopíme a nalámeme na kúsky. Skvelý jedlý darček.  

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Čokoláda, Pomaranč