Máte chuť na niečo konkrétne?

Grilážky

Krehké oblátky pozliepané lahodným karamelovým krémom obohateným o chrumkavé oriešky. A ako bonus - lahodná čokoládová poleva. Nepečená klasika, ktorá spríjemní vianočné sviatky. 

Príprava
90min
Úprava
10min
Porcie
25

Ingrediencie

  • 250 g
    kryštálový cukor
  • 200 g
    maslo
  • 250 g
    vlašské orechy
  • 1 konzerva
    Salko
  •  
    tortové oblatky
Čokoládová poleva:
  • 100 g
    čokoláda na varenie
  • 25 g
    maslo

Postup

  • 1

    Kryštálový cukor si dáme do hrnca (najlepšie s dvojitým dnom) a necháme na miernom ohni skaramelizovať - nemiešame. 

  • 2

    Potom do karamelu po častiach zamiešame maslo. Ďalej primiešame nasekané vlašské oriešky. A nakoniec aj salko. Všetko spolu dobre premiešame a odstavíme. 

    Náš tip

    Vlašské orechy ešte pred tým, ako ich nasekáme, opečieme na sucho na panvici. Zintenzívni sa tak ich vôňa a chuť.

  • 3

    Tortovú oblátku natrieme pripravenou zmesou a prikryjeme ďalšou oblátkou. Takto postupujeme až kým neminieme celú zmes. 

  • 4

    Ponatierané a pozliepané oblátky zaťažíme a dáme odležať do chladničky.

  • 5

    Do misky si dáme 25 gramov masla a nalámanú čokoládu. Roztopíme vo vodnom kúpeli.

  • 6

    Odležané oblátky nakrájame na požadovaný tvar a následne z polovice máčame v pripravenej čokoládovej poleve. Pred podávaním necháme čokoládu stuhnúť.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku