Máte chuť na niečo konkrétne?

Cuketová pizza

Žiadna múka! Žiadne kysnutie! Stále však chutná, chrumkavá a navyše nízkokalorická pizza.  

Príprava
15min
Úprava
15min
Porcie
4

Ingrediencie

Cesto:
  • 3 ks
    stredne veľká cuketa
  • 3 ks
    vajce
  • 150 ks
    strúhaná mozzarella
  •  
    soľ
Na pizzu:
  • 4 PL
    paradajkový pretlak
  • 5 ks
    šampińóny
  • 1 hrsť
    mrazená brokolica
  • 100 g
    mozzarella
  • 1 strúčik
    cesnak
  •  
    sušené oregáno, čierne korenie, soľ

Postup

  • 1

    Cukety umyjeme, odrežeme hornú i spodnú časť a postrúhame na strúhadle.  

  • 2

    Cez misku prehodíme čistú kuchynskú utierku a do jej stredu nasypeme nastrúhanú cuketu. Vytvoríme uzlík, ktorý jednou rukou držíme uzavretý a druhou cez utierku vytláčame šťavu zo zeleniny.

  • 3

    Odšťavenú cuketu vložíme do misky a pridáme mozzarellu, vajcia a trochu soli. Všetko spolu vymiešame do cesta.

  • 4

    Cuketové cesto nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme do kruhu o hrúbke zhruba 0,5 centimetra.

  • 5

    Pizzu vložíme do rúry rozohriatej na 220 °C na 15 minút, kým nebude krásne hnedá a chrumkavá.

  • 6

    Na vrch rozotrieme paradajkový pretlak a pridáme pretlačený cesnak. Okoreníme – soľ, oregano a mleté čierne korenie. Pridáme nakrájané huby a rozmrazenú brokolicu, ktorej hlavičky sme nasekali na menšie kúsky.   

  • 7

    Všetko zasypeme strúhanou mozzarellou a pečieme ďalších 7 minút pri rovnakej teplote (220 °C).

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Domáca pizza, Pizza