Máte chuť na niečo konkrétne?

Cviklová pizza

Krásne sfarbené cesto očarí a chutí výborne. Ružovú pizzu prosto musíte ochutnať.

Príprava
70min
Úprava
12min
Porcie
4

Ingrediencie

Cesto:
  • 150 g
    zaváraná cvikla
  • 200 ml
    vlažná voda
  • 1 KL
    sušené droždie
  • 350 g
    hladká múka
  • 1 KL
    soľ
  •  
    olej
Na pizzu:
  • 4 PL
    paradajkový pretlak
  • 100 g
    šunka
  • 1/2 ks
    žltá paprika
  • 1/2 ks
    stredne veľká cuketa
  • 100 g
    mozzarella
  • 1 strúčik
    cesnak
  •  
    sušené oregáno, čierne korenie, soľ

Postup

  • 1

    Odvážime si 150 g z cviklovej zaváraniny a necháme ju v sitku odkvápať od šťavy.

  • 2

    Medzitým si vo väčšej miske spojíme vodu s droždím a necháme ho pár minút zaktivovať.

  • 3

    Do misky potom naraz pridáme cviklu, múku a soľ. Všetko spolu vypracujeme na lepivé cesto. Ak sa cesto príliš lepí pridáme ešte trochu múky. Potrebujeme dostať síce lepivú ale celistvú guľu cesta.

  • 4

    Inú misku vymastíme trochou oleja a vložíme do nej umiesené cesto. Poobraciame ho, aby sa celé obalilo olejom, misku zakryjeme utierkou a necháme cesto vykysnúť cca 1 hodinu.

  • 5

    Cesto rozdelíme na polovice a každú ešte dobre premiesime na pomúčenom papieri na pečenie. Valčekom vyvaľkáme požadovaný tvar (kruh či obdĺžnik) a premiestnime aj s papierom na plech.

  • 6

    Na vrch rozotrieme paradajkový pretlak a pridáme pretlačený cesnak. Okoreníme – soľ, oregano a mleté čierne korenie. Pridáme nakrájanú šunku, cuketu i papriku. Nakoniec všetko bohato zasypeme mozzarellou.

  • 7

    Pizzu vložíme do rúry rozohriatej na 220 °C na 10 až 12 minút, kým nebude krásne hnedá a chrumkavá.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Domáca pizza, Pizza