Máte chuť na niečo konkrétne?

Karfiolová pizza

Chrumkavé a voňavé cesto, ktorého základ tvorí karfiol vás očarí.

Príprava
15min
Úprava
15min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 1 ks
    karfiol
  • 50 g
    strúhaná mozzarella
  • 1 ks
    vajce
  • 1/2 KL
    sušené oregáno
  • 1/2 KL
    sušená bazalka
  • 1/2 KL
    soľ
  • 1/2 KL
    sušený cesnak

Postup

  • 1

    Hlávku karfiolu rozdelíme na malé ružičky a tie rozmixujeme v kuchynskom robotovi na čo najmenšie kúsky. Ak nemáme robota po ruke – nasekáme karfiol ostrým nožom.

  • 2

    Rozdrvený karfiol presypeme na rozpálenú suchú panvicu a na miernom ohni opekáme až kým nezačne hnednúť a nezmäkne.

  • 3

    Cez misku prehodíme čistú kuchynskú utierku a do jej stredu nasypeme zmäknutý karfiol. Vytvoríme uzlík, ktorý jednou rukou držíme uzavretý a druhou cez utierku vytláčame šťavu zo zmäknutej zeleniny.

  • 4

    Odšťavený karfiol vložíme do misky a pridáme mozzarellu, vajce, oregano, bazalku, cesnak a soľ. Všetko spolu vymiešame do cesta.

  • 5

    Karfiolové cesto nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme do kruhu o hrúbke zhruba 0,5 centimetra.

  • 6

    Pizzu vložíme do rúry rozohriatej na 220 °C na 15 minút, kým nebude krásne hnedá a chrumkavá.

  • 7

    Potom pridáme nami zvolené ingrediencie na vrch cesta (paradajkový pretlak, huby, šunku, kukuricu, ..., syr) a pečieme ďalších 7 minút pri rovnakej teplote (220 °C).

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Domáca pizza, Pizza