Máte chuť na niečo konkrétne?

Ganache - francúzska čokoládová poleva

Hriešne dobrá čokoládová poleva pochádzajúca z Francúzska. Táto poleva pozostáva iba z dvoch surovín, ktoré môžete kombinovať v rôznych pomeroch podľa toho, ako hustú chcete polevu mať. 

Príprava
5min
Úprava
5min
Porcie
1

Ingrediencie

  • 200 g
    kvalitná horká čokoláda
  • 200 ml
    smotana na šľahanie (min. 33 %)

Postup

  • 1

    Horkú čokoládu si nasekáme a dáme do misky.

  • 2

    Smotanu na šľahanie si dáme do hrnca a necháme zovrieť. 

  • 3

    Horúcu smotanu nalejeme ku nasekanej čokoláde. Chvíľku počkáme a potom poriadne premiešame, aby nám vznikla jemná poleva.  

  • 4

    Polevu necháme pár minút chladnúť a potom môžeme ďalej použiť .

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku