Máte chuť na niečo konkrétne?

Vianočné oriešky

Oriešky ako surovina majú jednoducho svoje stabilné miesto vo vianočnom pečení. A preto si nezabudnite upiecť aj toto vianočné pečivo s príznačným názvom...

Príprava
30min
Úprava
20min
Porcie
45

Ingrediencie

Cesto:
  • 200 g
    polohrubá múka
  • 80 g
    práškový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 100 g
    mleté vlašské orechy
  • 125 g
    maslo
  • 1 ks
    vajce
Plnka:
  • 1 ks
    vajce
  • 2 PL
    mlieko
  • 4 PL
    mleté vlašské orechy
  • 1 PL
    rum
  • 125 g
    maslo
  • 100 g
    cukor práškový
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
Okrem toho:
práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Postup

  • 1

    Rúru si vyhrejeme na 180 °C a pripravíme si formičky na oriešky. 

  • 2

    Cesto: Do misy si dáme polohrubú múku, práškový a vanilkový cukor, mleté vlašské orechy, maslo nakrájané na kocky a vajce. Rukami vypracujeme cesto.

  • 3

    Do každej orieškovej formičky vtlačíme kúsok cesta a formičky následne ukladáme na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 až 20 minút. 

  • 4

    Plnka: Do misky alebo menšieho hrnčeka si dáme vajíčko, mlieko, mleté vlašské orechy, 1 PL práškového cukru a rum. Nad parou uvaríme hustejšiu kašu. 

  • 5

    Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Následne po častiach  pridáme vychladnutú orechovú kašičku a poriadne premiešame. 

  • 6

    Pripravenou plnkou plníme oriešky, ktoré nakoniec môžeme ešte obaliť v zmesi práškového a vanilkového cukru. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Vianočné pečivo