Máte chuť na niečo konkrétne?

Zázvorníky s čokoládou

Voňavé zázvorové pečivo, ktoré je neoddeliteľnou súčasťou vianočných sviatkov.

Príprava
30min
Úprava
15min
Porcie
40

Ingrediencie

Cesto:
  • 350 g
    hladká múka
  • 200 g
    práškový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 50 g
    maslo
  • 2 ks
    vajce
  • 1 ČL
    sóda bikarbóna
  • podľa chuti
    mletý zázvor
  • trochu
    citrónová kôra
Poleva a ozdoba:
  • 150 g
    horká čokoláda
  • 40 g
    maslo
  •  
    kandizovaný zázvor
  •  
    strúhaný kokos

Postup

  • 1

    Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. 

  • 2

    Cesto: Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vypracujeme cesto. 

  • 3

    Pripravené cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenší plát. Následne z neho vykrajujeme srdiečka. 

  • 4

    Tie ukladáme na plech opačnou stranou ako sme ich vykrajovali. 

  • 5

    Zázvorníky pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 až 15 minút. 

  • 6

    Poleva: Do misky si dáme maslo nakrájané na hrubšie plátky a nalámanú čokoládu. Necháme nad vodným kúpeľom roztopiť. 

  • 7

    Upečené zázvorníky máčame v roztopenej čokoláde a následne zdobíme strúhaným kokosom a kandizovaným zázvrom. 

  • 8

    Hotové zázvorníky necháme odležať (ideálne cez noc) a môžeme konzumovať. 

    Náš tip

    Ozdobte svoje voňavé zázvorníky domácim kandizovaným zázvorom. Ako si ho pripraviť sa dozviete TU.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku