Máte chuť na niečo konkrétne?

Vianočné perníčky s cukrovou polevou

Čo môže byť lepšie ako voňavý perník? No predsa veľa malých voňavých perníčkov. A ako bonus navyše - každý "zasnežený" cukrovou polevou. 

Príprava
80min
Úprava
10min
Porcie
30

Ingrediencie

Perníčky:
  • 330 g
    hladká múka
  • 2 PL
    kryštálový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 2 ks
    vajce
  • 5 PL
    med
  • 1 PL
    javorový sirup
  • 1 ČL
    perníkové korenie
  • 1/4 ČL
    mletý zázvor
  • 1 ČL
    kyrpiaci prášok
  • 2 PL
    roztopené maslo
  • 1 PL
    olej
  • 2 PL
    voda
Poleva:
  • 2 ks
    vaječný bielok
  • 150 ks
    práškový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  •  
    cukrové ozdoby

Postup

  • 1

    Perníčky: Do misy si dáme vajíčka, kryštálový a vanilkový cukor, med, javorový sirup, roztopené a vychladnuté maslo, olej a vodu. Všetko spolu dobre premiešame. 

  • 2

    Do misy pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, perníkovým korením a mletým zázvorom. Všetko spolu dobre premiešame a vypracujeme cesto. Pripravené cesto dáme na hodinu odležať do chladničky.

    Náš tip

    Perníkové korenie nemusíte kupovať iba v obchode. Pripravte si ho doma podľa receptu na domáce perníkové korenie

  • 3

    Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.

  • 4

    Z vychladnutého cesta tvarujeme malé guličky, ktoré ukladáme na plech. Guličky jemne spľasneme a následne pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 až 15 minút. 

  • 5

    Poleva: Nad vodným kúpeľom si vyšľaháme vaječné bielky s práškovým a vanilkovým cukrom. 

  • 6

    Upečené (ešte teplé) perníčky máčame v pripravenej cukrovej poleve a nakoniec zdobíme cukrovými ozdobami. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku