Máte chuť na niečo konkrétne?

Lahodný slaný karamel

Klasický karamel je jednoducho neodolateľný, ale keď do neho pridáte soľ, tak mu dodáte úplne nový rozmer... 

Príprava
10min
Úprava
0min
Porcie
1

Ingrediencie

  • 450 g
    kryštálový cukor
  • 12 PL
    studená voda
  • 225 g
    maslo
  • 240 ml
    smotana na šľahanie
  • 1 ČL
    morská soľ
  • 2 ČL
    vanilkový extrakt

Postup

  • 1

    Do hrnca si nasypeme cukor a nalejeme vodu. Na vysokej teplote necháme skaramelizovať.

  • 2

    Potom pridáme maslo a necháme roztopiť. 

  • 3

    Pridáme smotanu na šľahanie a dobre premiešame. 

  • 4

    Nakoniec pridáme soľ a vanilkový extrakt. Ešte raz poriadne premiešame a odstavíme. 

  • 5

    Horový slaný karamel môžeme ihneď ďalej použiť alebo vyliať do sklenenej uzatvárateľnej fľaše a použiť neskôr. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Karamel