Máte chuť na niečo konkrétne?

Vianočný punč

Na vianočných trhoch chutí jednoducho famózne. Ale čo takto si vychutnať vianočný punč aj v teple domova? 

Príprava
10min
Úprava
10min
Porcie
8

Ingrediencie

  • 500 ml
    čierny čaj
  • 1 liter
    červené víno
  • 250 ml
    rum
  • 1 ks
    chemicky neošetrený pomaranč
  • 1 ks
    mandarinka
  • 2 ks
    jablko
  • 2 ks
    celá škorica
  • 10 ks
    klinčeky
  • 1 ks
    badián
  • 1 hrsť
    sušené brusnice
  • 2 PL
    javorový sirup
  •  
    kryštálový cukor

Postup

  • 1

    Pomaranč si umyjeme  a nakrájame na kolieska. Mandarínku ošúpeme a jedlotlivé mesiačiky poprekrajujeme. Jablko nakrájame na kocky. 

  • 2

    Do hrnca si dáme uvarený čierny čaj, červené víno a rum. Pridáme aj koreniny (škoricu, klinčeky a badián) a zahrievame tesne pod bod varu. 

  • 3

    Potom pridáme pripravené ovocie a krátko prehrejeme.

  • 4

    Nakoniec pridáme javorový sirup a cukor podľa chuti.

  • 5

    Punč môžeme nechať ešte odstáť, aby sa uvoľnila chuť korenín a ovocia. 

  • 6

    Potom prehrejeme a môžeme podávať. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku