Máte chuť na niečo konkrétne?

Orechové šuhajdy

Sviatočná čokoládová maškrta naplnená lahodnou orechovou plnkou. 

Príprava
30min
Úprava
10min
Porcie
20

Ingrediencie

Čokoláda:
  • 400 g
    horká čokoláda
  • 125 g
    maslo
Plnka:
  • 250 g
    orechy
  • 150 g
    kryštálový cukor
  • 150 ml
    mlieko
  • 100 g
    maslo
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 1.5 PL
    rum
Okrem toho:
papierové košíčky, orechy na ozdobu

Postup

  • 1

    Do misky si dáme maslo pokrájané na hrubšie plátky a čokoládu polámanú na kocky. Nad vodným kúpeľom necháme roztopiť.

  • 2

    Pripravíme si papierové košíčky a do každého dáme trochu čokolády. Urobíme aj čokoládový okraj. Košíčky s čokoládou dáme na pár minút do chladničky stuhnúť.

  • 3

    Orechy si opražíme na panvici na sucho. Potom ich nasekáme na drobno. 

  • 4

    Do hrnca dáme mlieko, kryštálový a vanilkový cukor. Pridáme aj maslo a za občasného miešania necháme roztopiť. Následne pridáme nasekané orechy, prikryjeme a necháme pár minút variť. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. 

  • 5

    Do orechovej zmesi pridáme rum a dobre premiešame. 

  • 6

    Orechovú zmes nanášame do košíčkov s vychladnutou čokoládou. Následne opäť uzavrieme roztopenou čokoládou, ozdobíme orechom a necháme stuhnúť.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku