Máte chuť na niečo konkrétne?

Poleva na medovníky

Práškový cukor a bielok. To je všetko čo potrebujete na prípravu bielkovej polevy na cifrovanie medovníkov.

Príprava
10min
Úprava
0min
Porcie
0

Ingrediencie

  • 1 ks
    bielok (cca 40g)
  • 220 g
    práškový cukor

Postup

  • 1

    Práškový cukor preosejeme cez jemné sitko.

  • 2

    Do väčšej misky oddelíme bielok od žĺtku.

  • 3

    K bielku pridáme niekoľko lyžíc cukru a spolu vymiešame (metličkou alebo šľahačom na nízkych otáčkach).

  • 4

    Postupne pridávame a zamiešavame všetok cukor. Šľahanie by malo zabrať asi 5 až 7 minút a výsledkom je lesklá poleva.

  • 5

    Polevu nanesieme do cukrárskeho či mikroténového vrecka a cez tenký nástavec či dierku kreslíme čiary, bodky a iné vzory na vychladnuté medovníčky.

    Náš tip

    Na polievanie medovníčkov potrebujeme redšiu polevu. Tú získame zriedením polevy pár kvapkami vody. Okraje celistvých plôch si predkreslíme hustejšou polevou, aby nám tá redšia nestekala cez konce medovníčkov.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku