Máte chuť na niečo konkrétne?

Medvedie labky

Klasické orieškové pečivo, ktoré sme vždy našli na stole u našej starej mamy. A keďže chutí výborne a je extra jednoduché na prípravu nesmie chýbať ani u našej generácie.

Príprava
10min
Úprava
12min
Porcie
40

Ingrediencie

  • 200 g
    hladká múka
  • 150 g
    práškový cukor
  • 100 g
    mleté orechy
  • 2 ks
    žĺtok
  • 3 PL
    kakao
  • 200 g
    palmarín

Postup

  • 1

    Vo väčšej miske spojíme preosiatu múku s preosiatym práškovým cukrom a kakaom.

  • 2

    Následne primiešame mleté oriešky.

  • 3

    V strede múkovej zmesi vytvoríme jamku, do ktorej vložíme žĺtky a na kocky nakrájaný zmäknutý palmarín.

  • 4

    Rukou vypracujeme cesto.

  • 5

    Cesto plníme do maslom vymastených malých formičiek na sušienky, ktoré poukladáme na plech.

  • 6

    Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C asi 12 minút.

  • 7

    Labky necháme vychladnúť a vyklopíme von z formičiek.

  • 8

    Koláčiky môžeme ešte obaliť v preosiatom práškovom cukre.  

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Vianočné pečivo