Máte chuť na niečo konkrétne?

Vanilkové rožky

... bez nich by Vianoce snáď ani nemohli byť. 

Príprava
80min
Úprava
10min
Porcie
50

Ingrediencie

  • 300 g
    hladká múka
  • 70 g
    práškový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 160 g
    mleté orechy
  • 200 g
    maslo
  • 2 ks
    vaječný žĺtok
  •  
    práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Postup

  • 1

    Do misy si preosejeme múku a práškový cukor. Následne pridáme vanilkový cukor, mleté orechy, maslo nakrájané na kocky a vaječné žĺtky. Rukami vypracujeme cesto. Pripravené cesto dáme na hodinu do chladničky odležať. 

  • 2

    Z cesta oddeľujeme kúsky, z ktorých následne tvarujeme "rožky". Tie ukladáme na plech vyslaný papierom na pečenie. 

  • 3

    Pripravené rožky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút. 

  • 4

    Upečené rožky nakoniec obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku