Máte chuť na niečo konkrétne?

Švédske varené víno Glögg

Varené víno môže mať veľa rôznych podôb. Vyskúšajte aj túto švédsku...

Príprava
5min
Úprava
30min
Porcie
8

Ingrediencie

  • 1/2 šálky
    hnedý cukor
  • 1/2 šálky
    voda
  • 750 ml
    červené víno (suché)
  • 750 ml
    portské víno
  • 1 šálka
    brandy
  • 1 šálka
    hrozienka
  • 1 šálka
    lúpané mandle
  •  
    kôra z 1/2 pomaranča
  • 2 plátky
    ošúpaný zázvor
  • 10 ks
    kardamómové lusky
  • 2 ks
    tyčinka škorice
  • 8 ks
    klinčeky

Postup

  • 1

    Do veľkého hrnca si dáme cukor a vodu. Necháme rozpustiť. 

  • 2

    Potom do hrnca pridáme víno, brandy, hrozienka a mandle. 

  • 3

    Pomarančovú kôru, zázvor, kardamóm, škoricu a klinčeky zabalíme do textílie (alebo dáme do čajového sitka) a pridáme do hrnca. Premiešame a na miernom ohni zahrievame cca 30 minút. 

  • 4

    Podľa chuti pridáme ešte cukor a dobre premiešame. 

  • 5

    Odstavíme a vyberieme vrecko s koreninami.

  • 6

    Horúce víno nalejeme do pohárov tak, aby v každom boli aj mandle a hrozienka a môžeme podávať. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku