Máte chuť na niečo konkrétne?

Domáce čokoládové karamelky

Maškrta ako stvorená pre všetkých milovníkov čokolády. 

Príprava
70min
Úprava
5min
Porcie
50

Ingrediencie

  • 300 g
    horká čokoláda
  • 1 konzerva
    sladené kondenzované mlieko
  • 1 ČL
    vanilkový extrakt
  • 1 PL
    kakao
  • 1/4 ČL
    soľ

Postup

  • 1

    Malý plech alebo nejakú obdĺžnikovú/štvorcovú nádobu vystelieme potravinárskou fóliou.

  • 2

    Do hrnca si dáme nalámanú horkú čokoládu a pridáme sladené kondenzované mlieko. Na miernom ohni necháme čokoládu roztopiť a dobre premiešame. 

  • 3

    Pridáme vanilkový extrakt, kakao a soľ. Opať všetko spolu dobre premiešame a odstavíme. Necháme mierne vychladnúť.

  • 4

    Čokoládovú zmes nanesieme do pekáča alebo nádoby a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu. 

  • 5

    Stuhnutý čokoládový plát vyklopíme z pekáča alebo nádoby a pokrájame na malé kocky. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Čokoláda