Máte chuť na niečo konkrétne?

Domáce sezamové karamelky

Hriešny karamel obohatený o sezam vo forme lahodných karameliek... a navyše ukryté v originálnom balení. No kto by odolal? 

Príprava
10min
Úprava
15min
Porcie
50

Ingrediencie

  • 125 g
    maslo
  • 1 konzerva
    sladené kondenzované mlieko
  • 2 PL
    zlatý sirup
  • 1 hrnček
    hnedý cukor
  • 100 g
    biela čokoláda
  • 3 PL
    sezam

Postup

  • 1

    Pripravíme si obdĺžnikovú alebo štvorcovú nádobu/pekáč a vystelieme potravinárskou fóliou. 

  • 2

    Do hrnca si dáme maslo, ktoré necháme na miernom ohni za stáleho miešania roztopiť. Potom pridáme sladené kondenzované mlieko a dobre premiešame. 

  • 3

    Ďalej pridáme zlatý sirup a hnedý cukor. Všetko spolu dobre premiešame. A na miernom ohni a za stáleho miešania varíme cca 10 minút. 

  • 4

    Potom pridáme nalámanú bielu čokoládu a necháme roztopiť. Nakoniec pridáme 2 PL sezamu a dobre premiešame. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. 

  • 5

    Karamelovo-sezamovú zmes nanesieme do vyslanej nádoby/pekáča a vrch posypeme sezamom (1 PL). Dáme do chladničky na 6 hodín (ideálne cez noc).

  • 6

    Narežeme na karamelky. 

    Náš tip

    Hotové karamelky môžete zabaliť do kúsku papiera na pečenie. Dodáte im tak punc originality. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Karamel, Sezam