Máte chuť na niečo konkrétne?

Čokoládové kocky s pistáciami

Dokonalé splynutie tmavej čokolády, salka a chrumkavých pistácií.

Príprava
11min
Úprava
0min
Porcie
30

Ingrediencie

  • 350 g
    tmavá čokoláda
  • 1 konzerva
    kondenzované mlieko
  • 2 PL
    maslo
  • 150 g
    olúpané pistácie
  • 1 PL
    rum

Postup

  • 1

    Do hrnca nalámeme čokoládu, ktorú zalejeme kondenzovaným mliekom a pridáme tiež maslo.

  • 2

    Všetko spolu postavíme na sporák a na miernom ohni začneme zahrievať.

  • 3

    Medzitým si pistácie nasekáme na drobno.

  • 4

    Keď sa nám v hrnci kompletne roztopí čokoláda a spolu s maslom a salkom vytvorí riedku kašu, odstavíme z plameňa a do zmesi primiešame pistácie.

  • 5

    Nakoniec primiešame rum a celú masu navrstvíme a rozorieme do zapekacej misky alebo alumíniovej formy.  

  • 6

    Uložíme do chladničky ideálne cez noc.

  • 7

    Keď nám čokoládová hmota zatuhne, rozkrájame ju na malé kocky (2x2cm).

  • 8

    Kocky udržujeme v chlade.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku