Máte chuť na niečo konkrétne?

Kapor v pivnom cestíčku

Vymeňte klasický trojobal za niečo originálnejšie - napríklad pivné cestíčko.

Príprava
20min
Úprava
20min
Porcie
8

Ingrediencie

  • 8 ks
    podkovička kapra
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    korenie na ryby
  •  
    olej na vyprážanie
Pivné cestíčko:
  • 1 hrnček
    hladká múka
  • 2 PL
    sušený cesnak
  • 2 PL
    mletá červená paprika
  • 1 ks
    vajce
  • 2 ČL
    soľ
  • 2 ČL
    mleté čierne korenie
  • 350 ml
    pivo

Postup

  • 1

    Podkovičky kapra opláchneme, osušíme a podľa chuti osolíme a okoreníme. 

  • 2

    Všetky suroviny na cestíčko dáme do misy a všetko spolu dobre premiešame. 

  • 3

    V pripravenom pivnom cestíčku obaľujeme podkovičky a následne vyprážame na rozhorúčenom oleji. 

  • 4

    Pomocou papirových obrúskov zbavíme prebytočného oleja a ihneď podávame. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Jedlá z rýb, Ryby